Over mij

Mijn naam is Diana Jansen (1982). Ik heb een enorme fascinatie voor de ontwikkeling van de mens en ben na de middelbare school psychologie gaan studeren. Welke elementen maken dat mensen vol (zelf)vertrouwen opgroeien en gelukkig kan zijn? Wat maakt dat angsten, frustraties, (fysieke) klachten of problemen ontstaan?

In mijn studie heb ik voor de afstudeerrichting klinische ontwikkelingspsychologie gekozen. Kinderen en jongeren hebben mij veel geleerd over wat helpend is om een gezonde volwassene te worden. In mijn zoektocht na mijn studie heb ik ook veel geleerd en ervaren over de invloed van vroegkinderlijk trauma. Ik doorvoelde in 2019 hoe is is om een alleengeboren tweeling te zijn, iets wat ik wist, maar tot dan toe niet doorleefd had. Dit heeft veel puzzelstukjes in mijn leven op zijn plaats doen vallen.

Ik vind het steeds weer een geweldige uitdaging om met cliƫnten te onderzoeken hoe zij kunnen accepteren wat zich in hun leven voordoet en een gelukkiger leven kunnen leiden. Ook met ouders onderzoeken hoe zij hun kind(eren) veiligheid en vertrouwen kunnen bieden doe ik met veel passie. Ik heb geen pasklare oplossingen, ik heb wel de nodige kennis en interventies in huis om samen de antwoorden te vinden.

Naast psycholoog ben ik ook docent. Ik geef les aan andere therapeuten in het vak psychologie en gespreksvoering. Daarnaast ben ik moeder van een dochter en zoon waarbij mijn kennis van de ontwikkelingspsychologie me handig van pas komt.

Kijk bij werkwijze en aanbod om te lezen wat ik doe in mijn behandelingen.

Het leven geeft je altijd die ervaring die het meest behulpzaam is voor de evolutie van jouw bewustzijn
Eckhart Tolle

© Copyright 2024 - dianajansen.nl