Symbooldrama

Symbooldrama is een bijzondere behandelingsvorm, die een ander uitgangspunt heeft dan de meeste therapieën. Door middel van dagdromen kom je weer bij je eigen bronnen van veerkracht en vitaliteit. Ook leer je innerlijke conflicten, spanningen of trauma’s te begrijpen en verwerken. Symbooldrama geeft je energie en vertrouwen, waardoor je zelf nieuwe stappen kan zetten.

De methode is geschikt voor alle leeftijden, met voor iedere leeftijd een eigen stijl. In een sessie bied ik je eerst een lichte ontspanningsoefening aan. Vervolgens vraagt ik je een concreet beeld voor te stellen, bijvoorbeeld een landschap of een dier. Door verdere vragen over wat je ziet werk je zelf het beeld gedetailleerder uit.

In de dagdroom die dan ontstaat zal je dingen beleven die je niet direct kunt beredeneren, maar die raken aan de vragen die jou bezighouden. Als de dagdroom spannend en aangrijpend wordt, zorg ik ervoor dat je je veilig blijft voelen en niet verstrikt raakt in de emoties die de beelden kunnen oproepen.

Na de dagdroom mag je het beeld op je eigen manier te tekenen. Door aan de hand van de tekening verder te praten, krijg je meer inzicht in je eigen gevoelens, trauma’s en levensgeschiedenis. Dit helpt je om ervaringen te begrijpen en te verwerken.

© Copyright 2024 - dianajansen.nl